Skip to main content

3 Idea Bisnes Online Terbaik Untuk Wanita

Wanita zaman sekarang bijak mencari peluang untuk tambah pendapatan keluarga. Antara pilihan wanita adalah dengan menjalankan bisnes online di mana ia sangat flexible dan tidak perlu bayar sewa kedai atau gaji pekerja.

Idea bisnes online



Ada 3 bisnes online yang boleh dicuba oleh para wanita, tak kiralah anda seorang surirumah ataupun wanita bekerjaya.


3 Idea Bisnes Online Terbaik Untuk Wanita


1. Jadi dropshipper


Kelebihan jadi dropshipper, anda tak perlu keluarkan modal yang besar untuk beli stock. Anda juga tak perlu susahkan diri untuk packing dan pos barang.


Anda hanya perlu promote barang guna poster telah disediakan oleh leader atau HQ.


Bila dapat sales, leader anda atau HQ yang akan uruskan selepas anda submit Order.


Sumber pendapatan seorang dropship adalah untung runcit. Lagi banyak sales anda buat, lagi banyak untung runcit anda boleh dapat.


2. Jadi agen affiliate


Sama macam dropshipper, jadi agen affiliate tak perlu pegang stock. Anda perlu promote link khas anda. 


Produk apa nak jual? 

Paling senang, produk yang anda selalu guna hari-hari. 


Bila anda dah pernah guna, anda nak promote pun lebih mudah. Produk ada di tangan, jadi anda boleh ambil gambar atau buat video.


Upload gambar atau video tersebut beserta link affiliate anda di social media.


Bila ada yang klik dan beli melalui link anda, anda akan dapat komisen.


3. Jadi Content creator


Seorang Content creator boleh dapat income melalui pelbagai cara. 


Jika anda ada kepakaran dalam sesuatu bidang, anda boleh buat produk digital seperti e-book untuk anda jual.


Anda juga boleh buat kelas online untuk yang nak belajar dengan anda.


Pengalaman Ros jadi seorang Content creator, anda perlu bina trust target audience anda terlebih dahulu. 


Pada peringkat permulaan, anda perlu banyak memberi info yang mereka perlukan. Konsisten buat Content yang bermanfaat. 


Bila mereka dah percaya pada anda, apa sahaja yang anda jual, mereka akan beli. Inilah kekuatan personal branding.


Anda pilih yang mana? 


Jika anda tak dapat buat pilihan, ada satu lagi pilihan bisnes online yang menggabungkan ciri-ciri ketiga-tiga bisnes online di atas.


Secara peribadi, bisnes online yang Ros nak share ni lebih menguntungkan.


1. Anda boleh bermula sebagai dropshipper. 

Walaupun hanya dropship, anda boleh dapat bonus prestasi selain daripada untung runcit. Bukan tu sahaja, anda boleh bina team anda sendiri dan unlock lebih banyak cash bonus seperti leadership bonus dan infinity bonus.


2. Anda promote barang yang anda sendiri amalkan dengan share feedback yang anda rasa. 

Jika prospek nak beli, terus daftarkan mereka bawah team anda. Jadinya, di masa akan datang, bila prospek repeat Order, anda akan dapat komisen juga. Ini kerana mereka telah berada dalam organisasi anda. 


3. Anda boleh membina personal branding di medium blog.

Anda boleh memilih untuk menulis samada di wordpress atau blogspot. Ia umpama anda membuka kedai online 24/7 di mana prospek boleh baca info yang anda share dalam blog anda. 


Dengan teknik SEO yang betul, kedai online anda senang dijumpai oleh pengguna Google. Tulis sekali, sales datang berkali-kali.


Best kan. Teruja nak tahu bisnes online apa tu?


Bisnes online yang Ros maksudkan adalah bisnes online Shaklee. 


Jom kita sambung sembang di whatsapp untuk Ros terangkan bagaimana cara untuk anda join komuniti bisnes online Shaklee kami.


Whatsapp Ros di 019-367 3245 atau klik link whatsapp Ros ni.


#nextlevelblogging

#shakleethrive2023

#shakleetriumph2023 

#pengedarshakleetemerloh

Comments

Popular posts from this blog

3 Doa Yang Bagus Untuk Wanita Amalkan Setiap Hari

Doa selalu menjadi senjata yang berkesan dalam menghadapi cabaran hidup. Bagi wanita, terdapat tiga doa istimewa yang boleh menjadi sumber ketenangan dan kebahagiaan dalam kehidupan sehari-hari. 3 Doa Yang Bagus Untuk Wanita 1. Doa untuk ketenangan dan keteguhan hati "Ya muqallibal qulub, thabbit qalbi 'ala dinik" Doa ini mengajarkan wanita untuk tetap tabah menghadapi dugaan dan rintangan yang datang. Hati menjadi tenang meskipun badai melanda.  Dengan mengamalkan doa ini, wanita dapat merasai ketenangan dalam setiap langkah hidup dan tidak mudah goyah ketika diuji dengan masalah. 2. Doa memohon kebaikan di dunia dan akhirat "Rabbanaa, aatinaa fid dunyaa hasanah, wa fil aakhirati hasanah, wa qinaa 'adzaaban naar" Doa ini merupakan doa yang paling kerap diamalkan oleh Rasulullah SAW. Doa ini dapat meningkatkan keimanan dan ketakwaan kepada Allah. Boleh diamalkan setiap hari selepas solat fardhu dan solat sunat. 3. Doa memohon pertolongan "Ya hayyu ya qo

Vitamin Untuk Wanita Usia 30 Tahun Ke Atas

Kehidupan moden yang serba pantas seringkali menuntut kecekapan wanita dalam menguruskan masa dan tenaga.   Setuju kah anda, wanita-wanita hebat berusia 30 tahun ke atas seperti anda, memerlukan sokongan tambahan untuk mengharungi rutin seharian di samping mengekalkan kesihatan diri? Setuju kan. Sokongan tambahan ni anda boleh dapat melalui pengambilan vitamin untuk mengekalkan keseimbangan hormon, merawat dan menjaga kulit, menyokong fungsi jantung, dan menjaga kesihatan tulang.  Kini, vitamin bukan lagi hanya kehendak. Tetapi vitamin merupakan satu keperluan untuk memastikan anda tetap hebat dan bersemangat dalam setiap aspek kehidupan anda. Jom Ros kongsikan beberapa vitamin untuk wanita usia 30 tahun ke atas. Vitamin Untuk Wanita Usia 30 Tahun Ke Atas 1. Vitalize: Multivitamin Bukan rahsia lagi, dunia moden kita ini seringkali berlumba-lumba dengan masa. Itulah sebabnya Vitalize adalah rakan terbaik anda.  Multivitamin ini membekalkan tenaga yang diperlukan untuk mengharungi caba

5 Keperluan Wanita Mengandung Untuk Kehamilan Yang Sihat

Pertama sekali, Ros ingin mengucapkan tahniah di atas kehamilan anda. Mesti anda tak sabar menanti saat si comel lahir ke dunia, kan. Kehamilan adalah satu pengalaman yang menakjubkan. Dari minggu pertama sehinggalah ke minggu 36, anda akan mengalami pelbagai perubahan dari segi fizikal, mental dan emosi. Untuk memastikan kehamilan yang sihat dan gembira, inilah 5 keperluan penting yang perlu anda beri perhatian. 5 Keperluan Wanita Mengandung 1. Kerapkan Makan Pastikan anda makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap.  Sentiasa masukkan buah-buahan segar, sayur-sayuran hijau, sumber protein yang berkualiti, dan serat dalam diet harian anda.  Ini akan memastikan anda dan bayi anda mendapat semua nutrien yang diperlukan. 2. Banyakkan Berehat Wanita mengandung sering merasa letih. Jadi,    jangan ragu untuk berehat bila perlu. Usah segan untuk meminta bantuan daripada suami atau ahli keluarga yang lain untuk membantu membuat kerja-kerja rumah. Tidur dan rehat yang mencukupi adalah pen